Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk waar de voorkeur naar uit gaat wat betreft schoenen. Soms weet je het meteen welke voor jouw werkzaamheden het beste geschikt zijn. Maar toch kom je er soms niet helemaal uit welke werkschoenen het beste passen bij jouw beroep. Hier een paar tips om de beste schoenen voor jouw werkzaamheden te vinden!

Transport/Logistiek medewerker:
Als transport medewerker ben je zowel bezig met administratief werk als het transporteren van goederen. Voor het transporteren van goederen is het verstandig om veiligheidsschoenen te dragen. De veiligheidsschoenen voor een transport medewerker moeten in ieder geval aan een S1P normering voldoen. Als transportmedewerker heb je verschillende taken en kan het verschillen welke werkschoen bij jou past. Heb je veel flexibiliteit nodig en werk je vooral binnen? Ga dan voor lage werkschoenen, met deze schoenen beweeg je gemakkelijker dan in een hoog model. Als de schoenen aan een S1P normering voldoen, is dit al voldoende. Zorg dat de schoenen niet al te zwaar zijn, je wilt natuurlijk geen blok aan je been.

Het kan zijn dat je als magazijnmedewerker soms moet helpen bij het laden en lossen van de geleverde producten. Daarom is de veiligheid van jouw voeten erg belangrijk en heb je goede werkschoenen nodig. Als magazijnmedewerker loop je veel, daarom zijn werkschoenen met een goede demping een goede keuze. Een antislip zool (SRC) is ook aan te raden voor werk in het magazijn, omdat vloeren soms glad zijn. Omdat je binnen werkt hoeven de werkschoenen niet perse waterafstotend of waterdicht te zijn. Kies daarom voor schoenen met een S1P normering. En wist je dat Wear2Work schoenen verkoopt met een anti-vermoeidheidstechnologie? Neem eens een kijkje bij onze schoenen met een Impulse Foam.

Werk je veel buiten? Kies dan voor schoenen die waterafstotend zijn (S3 werkschoenen). Zorg er ook voor dat de werkschoenen voorzien zijn van een goede demping, je moet er natuurlijk de hele dag comfortabel op kunnen lopen.

Schilders:
Als schilder draag je vaak witte schoenen omdat verf op witte werkschoenen niet opvalt. Omdat er nog wel eens verf op de schoenen kan komen, is het handig dat de schoenen gemakkelijk schoon te maken zijn. Omdat de grond soms glad kan zijn, is het handig om te kijken naar werk schoenen met een antislip zool (SRC).

Schilders zullen schoenen nodig hebben die goed zitten en waarmee ze vaak de trap vaak op en af kunnen gaan. Maar de werkschoen moeten ook beschikken over voldoende grip en een kleine hak in verband met de veiligheid (trap). Wanneer je regelmatig op een ladder staat, zijn werkschoenen met een vlakke zool namelijk minder geschikt (zie afbeelding hieronder). Als je regelmatig geknield op de grond zit raden wij schoenen met een kruipneus aan.

Witte werkschoenen


Landbouw:
Bij werkzaamheden in de landbouw ben je vaak in de buitenlucht. Het weer werkt niet altijd mee en je werkt vaak op verschillende soorten ondergronden. In deze sector is het hard werken, ben je veel buiten en heb je vaak te maken met natte ondergronden. Daarom is het verstandig om te kiezen voor waterdichte werkschoenen. Ook is het in ieder geval goed om te kiezen voor werkschoenen met een SRC antislip zool. Deze zool zorgt ervoor dat je een optimale grip houdt. Voor extra steun en bescherming van de enkels, raden wij een hoog model aan.

Bouw:
In de bouw verschillen de werkzaamheden enorm. Doe je vooral veel knielend werk? Kies dan in ieder geval voor werkschoenen met een goede kruipneus. Bij een bouwbedrijf zullen ze stevige werkschoenen (robuuste werkschoenen) nodig hebben. De schoenen mogen niet snel slijten en moeten tegen een stootje kunnen. Omdat stratenmakers ook buiten werken, is het van belang dat ze schoenen dragen met een S3 normering. Werkschoenen met een S3 normering hebben namelijk een waterdichte schacht tot 60 minuten.

Civiele techniek:

Bij veel beroepen in deze sector ben je voornamelijk buiten aan het werk.

Omdat je vaak vrij ruw werk doet is het belangrijk om stevige werkschoenen met kruipneus te hebben. Als je schoenen nodig hebt voor de verschillende weersomstandigheden zijn S3 werkschoenen aan te raden. Omdat je wel eens op warm asfalt moet werken, zijn werkschoenen met een HRO-normering aan te raden. Werkschoenen met een HRO normering zijn hittebestendig tot 300 graden. Onze Sixton Montana werklaarzen zijn ook erg populair in de civiele techniek.

Horecamedewerker:
Als horecamedewerker moeten jouw werkschoenen aan een aantal eisen voldoen. Het is belangrijk dat de veiligheidsschoenen een goede grip hebben (SRC antislip zool) en in sommige gevallen ook waterdicht zijn. Omdat de werkschoenen een waterdichte schacht hebben, blijven je voeten tot wel 60 minuten droog! Omdat je veel moet lopen of langdurig moet staan, is het ook van belang dat de werkschoenen de juiste steun bieden, beschikken over de juiste demping en niet al te zwaar zijn. 

In veel gevallen is het ook belangrijk dat de werkschoenen er representatief uit zien. Denk bijvoorbeeld voor in de bediening. Kies dan voor nette werkschoenen, denk hierbij aan de Safety Jogger Manager of de Quick Sprint Dark.

Twijfel je nog steeds over je keuze? Neem dan contact met Wear2work op. Onze medewerkers van de klantenservice hebben verstand van zaken en helpen je graag verder!