In deze blog geven we je informatie over het kopen van de juiste werkkleding in Den Haag. Het kopen van de juiste werkkleding is belangrijk om veilig te kunnen werken. Er zijn verschillende factoren voor het bepalen van de juiste werkkleding. De eigenschappen, het materiaal en de pasvorm zijn voorbeelden van deze factoren.

In Nederland zijn er bepaalde regels en wetten verbonden aan het dragen van werkkleding. Voor veel beroepen is dat niet meer dan logisch, denk bijvoorbeeld aan dat een lasser geen laskleding hoeft te dragen of een bouwvakker geen veiligheidsschoenen of kleding. Wear2work raadt je aan om goed bij je werkgever na te gaan welke regels en wetten er gelden voor de sector waarin je werkzaam bent.

Beroepen Den Haag

Per beroep verschilt de kleding die je moet dragen. Aangezien er in de omgeving van Den Haag duizenden verschillende beroepen zijn, hebben we van de meest voorkomende beroepen een overzicht gemaakt van werkkleding per beroep.

Schilders Den Haag

In Den Haag zijn er diverse beroepen erg populair, zo zijn er in Den Haag bijvoorbeeld veel schilders. Per 524 Hagenezen is er 1 schilder (bron: https://schilders.online/zh/den-haag/1 ), dit betekent dat de concurrentie voor schilders hoog is. Je kunt je onderscheiden door bedrukte werkkleding te dragen, dit straalt professionaliteit uit en daarnaast zorgt het voor herkenbaarheid van je bedrijf. Veel schilders dragen witte schilderskleding, neem gerust eens een kijkje.

Overige beroepen ’s-Gravenhage

Den Haag bestaat zoals gezegd natuurlijk niet alleen maar uit schilders, ook overige beroepen in bijvoorbeeld de bouwsector zijn enorm populair. Het is erg opvallend dat er in de hoofdstad van provincie Zuid-Holland vooral praktijk gerichte bedrijven zijn. Waarschijnlijk ligt dit in de Haagse mentaliteit, want Hagenezen zijn niet stuk-te-krijgen.

Tips voor het kopen van werkkleding in Den haag

We zetten graag een aantal tips voor je op een rijtje:

  • Ga de regel- en wetgeving na voor verplichte normeringen etc.
    • Wist je dat je in de bouw verplicht bent om een lange werkbroek te dragen?
  • Bekijk de eigenschappen van de werkkleding, denk bijvoorbeeld aan extra verstevigingen op kritieke plekken of het wel of niet hebben van bepaalde opbergzakken
  • Pas het materiaal van de kleding aan op de werkzaamheden/activiteiten die je uitvoert
    • Werk je bijvoorbeeld binnen of buiten? Werk je met gevaarlijke stoffen? Heb je veel bewegingsvrijheid nodig of juist niet?
  • Kies de juiste maat
  • Zorg ervoor dat de kleding lekker zit

Wil je liever in de winkel langskomen? Dat kan, er staat een bakkie pleur voor je klaar!

Bij ons in de winkel heb je de ruimte om je werkkleding te passen, daarnaast geven we je indien gewenst advies over de juiste werkkleding. Ook heb je de mogelijkheid om de kleding te voelen en te testen. Kom je langs? Dan zetten we het “Haagse bakkie pleur” alvast voor je klaar.