De laatste jaren wordt er door veel fabrikanten de nadruk gelegd op het gewicht van de werkschoenen. En ook onze klanten vragen regelmatig naar de lichtste werkschoenen uit ons assortiment.  

Maar is het gewicht van werkschoenen dan zo belangrijk?
Jazeker, maar het is maar 1 van de factoren die belangrijk zijn bij de keuze voor comfortabele werkschoenen, maar zeker niet de belangrijkste. We zullen dit uitleggen aan de hand van een voorbeeld met 2 van de beroemdste schoenen ooit.

“Crocs vs Nike Airmax”

Nike Airmax
De bekendste en meest verkochte sportschoenen aller tijden zijn ongetwijfeld de Nike Airmax.
Het unieke aan de Nike Airmax schoenen is de (zichtbare) demping die voor een perfecte afwikkeling zorgen en je het gevoel geven dat je op lucht loopt. Het gemiddelde gewicht is 340 gram.

Crocs
Iedereen kent ze wel, die oerlelijke slippers waar je eigenlijk niet mee gezien wil worden. Maar het gewicht en comfort van deze slippers zorgden ervoor dat er toch 350 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Het gemiddelde gewicht van een Croc is slechts 150 gram!

Het gewicht van de Crocs ligt dus aanmerkelijk lager…
Maar voor welke schoenen zou je kiezen wanneer je een wandeling gaat maken? Of aan een hardloopwedstrijd zou mee doen? Precies, de schoenen met de beste demping!

Door de nieuwe technologieën worden werkschoenen met steeds lichtere materialen geproduceerd.. Sommige werkschoenen zijn extra licht en daardoor zelfs lichter dan 500 gram. Maar de lichtste werkschoenen zijn dus niet altijd perse de beste keus. Het gewicht van werkschoenen is een indicatie en zegt niets over het dempend vermogen en comfort van werkschoenen. Bij het dragen van de werkschoenen is een verschil van 100 gram meer of minder te verwaarlozen. 

Bepaal de keuze van je werkschoenen dus niet alleen op basis van het gewicht, maar houd rekening met meerdere factoren. Hieronder zie je onze beste keuze voor lichte en comfortabele werkschoenen voor beroepen waar veel wordt gelopen.

       

Mocht je meer willen weten of je goed laten informeren over sportieve werkschoenen, neem dan contact met ons op. Vertel ons wat voor werk je doet en/of de werkzaamheden die je verricht en wij vertellen je welke werkschoenen geschikt zijn voor jou!