Vraag jij je ook wel eens af waar S3 voor staat? Of wat een werkschoen een S3 werkschoen maakt? Of waar S3 werkschoenen geschikt voor zijn? In dit artikel leggen we het uit en hebben we een top 5 S3 werkschoenen voor je opgesteld! Lees snel verder!

WAT IS S3?

De eerste vraag die wij beantwoorden is: wat is S3? S3 is een benaming voor een bepaalde veiligheidsnormering. Deze veiligheidsnormeringen variëren van SB t/m S5 en S3 is een combinatie van S1P en S2. In veel sectoren is het belangrijk dat werkkleding aan een bepaalde veiligheidsnormering voldoet, om de veiligheid van werknemers te kunnen garanderen. Daarom is S3 in veel sectoren verplicht. Hieronder vertellen wij wat S3 werkschoenen zijn.

WAT IS EEN S3 WERKSCHOEN?

Een veel gestelde vraag en het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Werkschoenen met een S3 normering hebben een beschermende neus, gesloten hiel, antistatische eigenschappen, energie absorberende hak, waterdichte schacht én de antiperforatie tussenzool. Een hele rij aan eigenschappen die de S3 werkschoenen bezitten, dit maakt de S3 werkschoen erg compleet en voor veel beroepen geschikt. Bekijk hieronder de Unit Bau van Albatros, een mooi voorbeeld van een S3 werkschoen. Zie jij alle eigenschappen terug in deze werkschoen?

WAAROM KIEZEN VOOR S3 WERKSCHOENEN?

Werkschoenen S3 zijn de meest voorkomende werkschoenen. De verklaring hiervoor is simpel: S3 werkschoenen zijn erg compleet. Hiermee bedoelen we dat de werkschoenen meerdere nuttige eigenschappen heeft. Dit maakt werkschoenen met een S3-normering geschikt voor allerlei soorten beroepen en werkzaamheden.

Welke werkschoenen voor in de bouw?

In de bouw zijn S3 werkschoenen verplicht. Werkschoenen met deze veiligheidsnormering zijn uitvoerig getest en bieden voldoende veiligheid en protectie bij het uitvoeren van werkzaamheden in de bouw.

Wanneer kies je voor S3 werkschoenen?

Er zijn verschillende situaties waarbij het belangrijk is om S3 werkschoenen te dragen. Hieronder zullen wij verschillende situaties benoemen waarin werkschoenen S3 aan te raden zijn. Twee belangrijke onderscheidende eigenschappen van S3 werkschoenen zijn de waterdichte schacht en de antiperforatie tussenzool.

  • S3 werkschoenen zijn geschikt voor beroepen als: bouwvakker, stukadoor, dakdekker, beveiliger, zorg of horeca.
  • Op plekken waar scherpe voorwerpen op de grond liggen: de antiperforatie tussenzool biedt hierbij bescherming.
  • De waterdichte schacht is ideaal als je onder natte of vochtige werkomstandigheden werkt, de schacht van S3 werkschoenen biedt dan tot 60 minuten bescherming tegen vocht. Let op, S3 werkschoenen zijn niet waterdicht.
  • Wij hebben veel werkschoenen s3  met SRC-normering, deze aanvullende normering betekent dat de werkschoenen een antislip zool hebben. Met deze werkschoenen heb je meer grip. Dit is noodzakelijk als je bijvoorbeeld kok bent en je je vaak in een gladde omgeving begeeft.

BREED ASSORTIMENT WERKSCHOENEN S3

Dat S3 werkschoenen populair zijn weten jullie inmiddels wel. De werkschoenen zijn er van verschillende merken en verkrijgbaar in meerdere kleuren, soorten en maten. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een werkschoen is die aan jouw wensen voldoet. Als tip willen we je graag mee geven om goed naar onze filterfunctie te kijken, hiermee kun je het aanbod aanpassen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Dit maakt het makkelijker om de juiste keuze te maken. Wist je dat je ook langs kunt komen in onze werkschoenenwinkel in Wijk bij Duurstede? Wij hebben een ruim assortiment op voorraad. Je kunt hier de werkschoenen passen en je laten adviseren. Toch liever online? Onze klantenservice voor je klaar met passend en persoonlijk advies!

TOP 5 WERKSCHOENEN S3 2021

Bekijk hieronder onze top 5 best verkochte werkschoenen S3 van 2021!

1. Puma werkschoenen S3 SRC 64275

Wij starten de top 5 met onze best verkochte werkschoen van 2021: de Puma 64275. Deze werkschoen is erg sportief en is voorzien van aluminium neus en flexibele tussenzool.

2. Puma werkschoenen S3 SRC HRO 64465

En op nummer 2 staat ook een werkschoen van Puma. Deze hippe werkschoen lijkt op een gewone sneaker, maar dan extreem veilig! De effect foam zool biedt maximale demping, hierdoor kun je de hele dag comfortabel werken zonder vermoeide voeten te krijgen!

Toch liever een andere kleur? Bekijk dan eens de 64462!

3. Bestboy werkschoenen S3 SRC Safety Jogger

De Bestboy werkschoenen S3 van Safety Jogger zijn een goedkope optie als je opzoek bent naar S3 werkschoenen. Deze werkschoenen hebben een stalen beschermingsneus en worden bijvoorbeeld vaak gebruikt op scholen.

4. Instap werkschoenen S3 SRC X0600 Safety Jogger

Deze fijne instap werkschoenen zijn makkelijk aan en uit te trekken, wij begrijpen wel waarom deze werkschoenen zo populair zijn! Deze S3 werkschoen wordt veel gebruikt voor werk in de keuken.

5. Dames werkschoenen S3 SRC Bestlady Safety Jogger

De eerste dames werkschoen S3 in onze top 5! Het smalle en waterafstotende model was in 2021 razend populair bij de dames. Heb je toch liever lage dames werkschoenen? Bekijk dan de lage bestgirl.