In deze blog beantwoorden wij veel gestelde vragen over kniebescherming. Het hebben van goede kniebescherming is van groot belang bij werkzaamheden waarbij je veel met je knieën op de grond werkt. Lees verder om er achter te komen waar goede knie bescherming aan voldoet, hoe knie bescherming moet zitten en waar knie beschermers van gemaakt zijn! 

WAT IS GOEDE KNIEBESCHERMING? 

Kniebescherming biedt niet alleen bescherming aan de knieën, maar biedt ook ondersteuning aan het lichaam bij het veelvuldig werken op je knieën. Er zijn verschillende manieren om je knieën te beschermen, zo hebben wij in ons assortiment: 

  • Kniematten
  • Kniestukken
  • Kniebeschermers

Kniematten: Ideaal voor knielende werkzaamheden en hebben een lange levensduur.

Kniestukken: kniel je vaak? Dan adviseren wij je om gebruik te maken van kniestukken. Deze kniestukken kun je eenvoudig in werkbroeken met kniezakken plaatsen. Op deze manier blijven de kniestukken op de juiste plek zitten en kan je je makkelijk verplaatsen. 

 

Kniebeschermers: heb je liever kniebeschermers boven je werkbroek? Dan raden wij kniebeschermers aan. Het voordeel van deze kniebeschermers is dat deze ook makkelijk weer af gedaan kunnen worden. Daarnaast bieden kniestukken met een geribbelde buitenzijde vaak extra grip, erg populair bij dakdekkers! 

HOE MOET KNIEBESCHERMING ZITTEN? 

De plaatsing van kniebeschermers is van groot belang. Zorg er daarom voor dat de kniebescherming op de juiste plek zit (en blijft zitten). Zorg dat je met beide knieën op het midden van de kniemat zit. Dit voorkomt dat je bij een mogelijke wijziging van je positie met je knie op de harde ondergrond komt. Bij kniestukken dient de werkbroek als hulpmiddel om de kniestukken op de juiste plek te krijgen en te houden. Let hierbij wel goed op dat het de juiste (lengte-)maat werkbroek betreft! Kniebeschermers zijn makkelijk te (ver-)stellen, let hierbij goed op dat de kniebeschermer de juiste positie behoudt tijdens het knielen. Zorg ervoor dat de knie bescherming niet te strak zit, anders kan het gaan knellen. De grootte van de kniebeschermer is ook van belang; te grote kniebeschermers zakken snel af. 

WAAROM KNIEBESCHERMERS? 

De beantwoording van deze vraag is eigenlijk simpel en logisch: om de knie te beschermen. Bij het langdurig knielen is het belangrijk om de knie te laten rusten op een comfortabele ondergrond. Dit voorkomt blessures en daarnaast vergroot dit jouw prestatieduur tijdens het werken. Een andere belangrijke reden om kniebeschermers te gebruiken is het voorkomen van blessures/verwondingen door afbrokkelend of rondvliegend puin. 

WAAR ZIJN KNIEBESCHERMERS VAN GEMAAKT? 

De verschillende soorten kniebeschermers bestaan uit verschillende soorten materialen. Hieronder is uitgelegd welk materiaal er per soort gebruikt wordt: 

  • Kniematten: Rubber (SBR) 
  • Kniestukken: EVA schuim, 100% Polyethyleen, D30 materiaal, combinatie tussen EVA schuim en 100% Polyethyleen 
  • Kniebeschermers: PVC Laag / Nylon / EVA Schuim / Neopreen en Polyurethaan (PU)

VOOR WIE IS BESCHERMING VAN DE KNIE NOODZAKELIJK? 

Kniebeschermers zijn voor allerlei soorten beroepen geschikt, vooral voor beroepen waarbij er veel op de knieën gewerkt wordt, denk hierbij aan: 

  • Dakdekkers; 
  • Metselaars; 
  • Stratenmakers; 
  • Bouwvakkers.