Het is belangrijk dat werkkleding geruime tijd mee gaat, daarom zit er vaak CORDURA® verwerkt in onze werkkleding. Maar, wat is het precies? En waar wordt het precies voor gebruikt?


Wat is Cordura?


Cordura is eigenlijk een verzamelnaam voor aan aantal verschillende soorten textiel, die één ding met elkaar gemeen hebben: ze zijn in staat om een zware belasting te doorstaan en wordt daarom gebruikt op plaatsen die onderhevig zijn aan slijtage. Cordura is zeven tot tien keer sterker dan katoen en drie keer sterker dan normale polyester vezels. Het wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, voor (werk)kleding, werkschoenen maar bijvoorbeeld ook voor klimtouw en kleding voor het leger. Door de kwaliteit en duurzaamheid, is Cordura één van de bekendste textiel soorten.

Bij werkkleding staat er meestal achter Cordura een getal om de dikte van de stof aan te geven. Hoe hoger het getal, hoe dikker de stof, hoe beter de kwaliteit van de kleding. Op onze webshop wordt dit in grams (g/m2) aangeduid onder kwaliteit. Let op! wanneer het aantal te hoog is, wordt de stof te stroef en dat betekent dat de bewegingsvrijheid minder groot zal zijn.

 

Zijn er meer voordelen?

Behalve dat Cordura ontzettend sterk is, heeft het nog meer voordelen! Cordura is zeer robuust waardoor het bestand is tegen slijtage door schuren, maar toch licht van gewicht. Ook is Cordura snij- en scheurbestendig. Door de PU-coating is de stof waterdicht, vuilafstotend en tegelijk ook ademend. De stof is zeer geschikt om op kwetsbare plekken in werkkleding te verwerken. Dit zijn bijvoorbeeld de kniezakken, gedeeltes op de mouwen van werkjassen of andere plekken waar de werkkleding in aanraking komt met gereedschap, handen of de vloer. Zakranden bijvoorbeeld, of de onderkant van de zakken zijn ook veelvoorkomende plekken waar Cordura in wordt verwerkt. Deze werkbroek van Blaklader is het perfecte voorbeeld; deze heeft versterking op de meest slijtage gevoelige plekken.

Dus heb je een werkbroek nodig voor werk waarbij er veel op de knieën wordt gezeten zoals bij stratenmakers? Dan is een stevige werkbroek, dat versterkt is met Cordura, een goede en duurzame optie! Je zal zien dat ze langer mee gaan en minder hard slijten dan een werkbroek die niet met dit materiaal verstevigd is.