Een werkbroek die eruit ziet als een normale spijkerbroek, máár dan met veel handige functionaliteiten: ideaal voor op de werkvloer. Met werkjeans ben jij dé man of vrouw op de werkvloer! 

WERKBROEK MET SPIJKERSTOF

Als je opzoek bent naar een hippe en degelijke werkbroek, dan is een werkspijkerbroek mogelijk de juiste oplossing! Werkbroeken met spijkerstof zijn erg stevig en kunnen ook gebruikt worden in je vrije tijd. Daarnaast zijn werkspijkerbroeken erg hip!

MULTIFUNCTIONELE WERKJEANS

Hedendaagse werkjeans zijn uitgerust met allerlei handige en bruikbare eigenschappen. De Stretch spijkerbroek 6955 van Snickers is hier een mooi voorbeeld van. Deze Snickers werkspijkerbroek is één van de meest uitgebreide werkbroeken met spijkerstof in ons assortiment.

Werkspijkerbroek

De Stretch spijkerbroek 1990 van Blaklader is een soortgelijke werkbroek spijkerbroek, met ongeveer dezelfde eigenschappen en functionaliteiten. Het mooie aan deze werkjeans is dat het extra stretchmateriaal heeft rond het kruis en de kuiten. Dit maakt de werkbroek flexibel en erg duurzaam! 

Werkspijkerbroek met loshangende voorzakken

DE IDEALE WERKSPIJKERBROEKEN VOOR HEREN

Wij krijgen vaak de vraag welke werkbroek het meest geschikt is. Uiteraard is dit afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeften. De één houdt bijvoorbeeld meer van een stevige en stugge werkbroek en de ander wilt juist een zo licht mogelijke werkbroek met veel bewegingsvrijheid. Maar wat we allemaal willen is een werkbroek die lang meegaat. Een werkbroek die lang meegaat zorgt ervoor dat je minder frequent een nieuwe werkbroek hoeft te kopen. Dit is goed voor de portemonnee en daarnaast erg duurzaam! 

Een groot voordeel van werkspijkerbroeken is de duurzaamheid van de werkbroek. Veel spijker werkbroeken staan er om bekend erg stevig te zijn en daarnaast lang mee te gaan. Dit komt doordat een groot deel van de werkjeans in ons assortiment voorzien is van Cordura versterking. Dit maakt de werkjeans een stuk sterker (met name op kwetsbare plekken). Een andere belangrijke factor voor de duurzaamheid van spijkerwerkbroeken is de stretch stof. Veel werkbroeken met spijkerstof zijn namelijk voorzien van stretchmateriaal en hebben ook een 4-way-stretch functie. Dit betekent dat de werkbroek met je meebeweegt in welke richting dan ook! Hierdoor belast je de werkbroek niet in moeilijke houdingen of posities. 

Cordura bescherming

Met cordura bescherming zijn de slijtage gevoelige plekken op je werkbroek verstevigd, waardoor de werkbroek minder snel zal slijten op deze plekken. Er zijn verschillende plekken op de werkbroek waar je Cordura kunt vinden; een veel voorkomende plek is ter hoogte van de knie. Door het constant buigen van de knie is dit het deel van de werkbroek dat het meest belast wordt en daardoor het grootste risico op beschadiging/slijtage heeft. 

4-way stretch

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je bevindt je in een positie waarbij je broek erg strak begint te zitten of zelfs begint te knellen. Dit is erg vervelend en daarnaast ontstaat het risico dat de werkbroek scheurt of slijt. Met 4-way stretch voorkom je dit. Met deze methode is het namelijk mogelijk om verschillende houdingen of posities aan te nemen, zonder dat je broek strak gaat zitten. 4-way stretch betekent dat het materiaal alle kanten op kan bewegen, waardoor de werkbroek met je meebeweegt. 

WERKSPIJKERBROEK MET KNIESTUKKEN

Werk je veel gehurkt of met je knieën op de grond? Dan raden wij aan om voor een werkspijkerbroek te gaan met verstevigde kniestukken. Dit werkt comfortabel en draagt bij aan de levensduur van de werkbroek. 

WERKSPIJKERBROEK MET LOSHANGENDE VOORZAKKEN

Deze werkbroeken zijn ideaal voor als je veel gereedschap bij je moet dragen, maar ook veel beweegt. De loshangende voorzakken gaan hierbij niet in de weg zitten als je bijvoorbeeld hurkt of knielt. De 2131 Stretch werkbroek van Fristads is een mooi voorbeeld van een werkbroek met loshangende voorzakken. 

FRISTADS DENIM STRETCH WERKBROEK 2131 met loshangende voorzakken

HET WASSEN EN ONDERHOUDEN VAN WERKSPIJKERBROEKEN

Wij geven je graag een aantal tips voor het wassen en onderhouden van je werkjeans, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt! 

  • Kijk op het label van je spijker werkbroek om te achterhalen op welke temperatuur de werkbroek gewassen moet worden of was de spijkerwerkbroek met de hand; 
  • Gebruik zacht (plantaardig) vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder. Poeder veroorzaakt mogelijk vlekken; 
  • Was de werkbroek binnenste buiten; 
  • Probeer de werkbroek met spijkerstof zo min mogelijk te wassen, op deze manier blijft de werkbroek het langst mooi en behoudt het de kwaliteit; 
  • Is je werkbroek gewassen? Hang ‘m dan zo snel mogelijk te drogen aan een droogrek. Stop spijkerwerkbroeken nooit in de droger.