In de wintermaanden zijn werklaarzen enorm comfortabel. Leren laarzen geven niet alleen warmte, maar zorgen ook nog voor een goede ondersteuning tijdens je werkzaamheden. Ondanks dat werklaarzen zijn gemaakt voor de winterse weersomstandigheden, krijgen ze enorm veel te verduren. Het leer kan uitdrogen, de bovenzijde kan wat inzakken en de uitstraling die de hoge werk laarzen zo mooi maakt kan verloren gaan. In deze blog vertellen wij hoe jij je veiligheidslaarzen optimaal kunt verzorgen zodat jij er zo lang mogelijk plezier van hebt! 

DE 5 STAPPEN:

  1. Het begint allemaal met het goed reinigen van de werklaarzen. Doe dit met een zachte borstel, door het gebruik van een harde borstel kun je het leer beschadigen. Dit wil jij uiteraard voorkomen!
  2. Bescherm je werk laarzen met leder crème bijvoorbeeld ledercremé van Rapide! De crème behandelt en verzorgt het leer waardoor flexibel blijft en de werklaarzen veel langer meegaan.
  3. Impregneer de werk laarzen met Power Protector Bama Spray, Deze power protector van Bama biedt langdurige bescherming tegen water, sneeuw en zout. Ideaal om de levensduur van de laarzen te verlengen.
  4. Laarzenspanners zorgen ervoor dat de werklaars na gebruik in dezelfde positie blijft en zo de fijne pasvorm en de stoere uitstraling niet verliest. Als je geen laarzenspanners hebt voldoen proppen papier ook; dit onttrekt direct het vocht aan de binnenzijde van de werklaarzen na een intensieve werkdag.
  5. Onderhoud de binnenkant met deo Shoe fresh bama. De deo zorgt ervoor dat nare luchtjes niet in de werklaarzen blijven hangen.

DAGELIJKSE TIPS

Naast bovenstaande tips zijn er natuurlijk ook kleine taken die je kunt doen om het maximale uit je paar werk laarzen te halen. Deze worden hieronder toegelicht:

Verwijder het vuil
Kom je thuis van een lange dag werken? Probeer dan altijd het vuil te verwijderen. Hierbij is het gebruik van een zachte borstel aan te raden. Denk er ook aan om het vuil tussen de randjes van de zool te verwijderen.

Poets je werklaarzen na
Als je het grove vuil hebt verwijderd, kun je de werk laarzen napoetsen met een vochtige doek. Hiermee verwijder je het laatste vuil, waardoor je werk laarzen er weer als nieuw uitzien!

Laat de werklaarzen drogen
Zijn je werk laarzen vochtig na een lange dag werken? Of misschien door het schoonmaken? Zet de werklaarzen dan niet onder de verwarming, maar laat de veiligheidslaarzen drogen op kamertemperatuur. De hitte zorgt er namelijk voor dat het leer van je werklaarzen uitdroogt. Ook is het verstandig om de inlegzolen uit de werklaars te halen. Dit zorgt ervoor dat de werklaarzen sneller drogen.

Hopelijk heb je nu genoeg informatie om je werklaarzen zo goed mogelijk te onderhouden of om je huidige paar weer nieuw leven in te blazen! Ben je nog op zoek naar nieuwe werklaarzen? Kijk dan eens tussen alle werk laarzen die we in ons assortiment hebben. We hebben zowel gevoerde als ongevoerde werklaarzen, maar ook zwarte werk laarzen en bruine wer klaarzen!